dinsdag, april 28, 2015

Frozen Nation: I Failed For You

Frozen Nation is een nieuwkomer op de Belgische electro-scene. De groep komt uit Brussel en bestaat uit drie leden: Moss aan de zang, D&D op synths en gitaren, en een zekere Elvis, die een interessante variatie op Dr. Avalanche is: een modulaire synth uit de jaren 70 die door de groepsleden hersteld werd en volgens hen een eigen persoonlijkheid heeft verworven in het proces.

De groep heeft zijn eerste single uit en mikt meteen erg hoog. Je kan ‘I Failed For You’ downloaden op alle grote platformen en ze hebben reeds een eigen video op hun eigen VEVO-kanaal op YouTube. Ze noemen hun muziek ‘Dark Belgian Disco’, waarmee ze het in onze ogen achterhaalde genre ‘dark disco’ van onder het stof halen. (Yep, dit was de noemer waarmee men vroeger groepen als Project Pitchfork trachtte te labelen, maar laat dat hier geen referentie zijn.)

U hebt ongetwijfeld al door dat het hier om electro gaat. Maar de diepe en warme stem van Moss, en de toevoeging van gitaar door D&D maken dat we ook kunnen verwijzen naar het (meer elektronische) werk van Editors. ‘I Failed For You’ is een gedreven en dansbare compositie die bij menigeen in de smaak zal vallen. Het geheel is ook zeer professioneel gemixt.

Maar zo komen we ook meteen tot de grote leemte: deze single bevat slecht één nummer. We weten dat de groep nog een tweede nummer heeft, want ze hebben in de pianofabriek te Brussel opgetreden met een set van twee nummers. (Tiens, Elvis lijkt hier toch een gedaante van vlees en bloed op aangenomen te hebben…) We weten ook dat ze een ep willen uitbrengen tegen de zomer, en een volledige plaat tegen eind 2015.

Wat we ervan gehoord hebben klinkt heel beloftevol, maar is niet voldoende om een eindoordeel te vellen over de groep. We kijken dus nieuwsgierig uit naar wat ze in de toekomst nog gaan brengen, en hopen dat ze dit niveau verder kunnen aanhouden.

Frozen Nation (facebook)

Geen opmerkingen: